NOPEA JA TÄYSIN ILMAINEN TAPA EHOSTAA OMAA KOTIA

Oletko joskus kuullut sanonnan ”muuta tarinasi, muuta elämääsi”?

Tällä viitataan tietysti siihen, että ”tarinat” joita kerromme itsellemme itsestämme, ympäröivästä maailmasta, kokemuksistamme, toisista ihmisistä jne., vaikuttavat suoraan siihen mitä tunnemme ja koemme.

Yksinkertaisesti sanottuna; voimme siis itse vaikuttaa siihen kiinnitämmekö huomiota asioiden negatiivisiin puoliin, vai yritämmekö löytää jokaisesta kokemuksesta myös jotain hyvää.

Vain omaa tulkintaa

Jos joku sanoo jonkun asian sinulle mielestäsi tökerösti, loukkaannutko, vai ajatteletko, että hänellä oli ehkä huono päivä eikä sinun tarvitse kiinnittää siihen sen enempää huomiota tai liittää siihen sen enempää tunteita?

Emme voi varmasti tietää, miksi toiset ihmiset käyttäytyvät niinkuin käyttäytyvät, tai mitä he sanomillaan asioilla tarkoittavat. Kaikki on kuitenkin vain sinun tulkintaasi asioista. 

Kristina hymyilee

Miksi puhun tästä sisustamiseen liittyen?

Juttelin äskettäin erään henkilön kanssa hänen uudesta kodistaan, johon hän oli juuri muuttanut. Keskustelun yhteydessä taisin jossain sivulausessa sanoa jotain siitä, että otamme nykyään turhan paljon stressiä sisustamisesta ja kodista yleensä, sen sijaan että ensisijaisesti keskittyisimme niihin kodin hyviin puoliin.

Sivulauseessa todettu asia sai kuitenkin hänen huomionsa ja hän sanoi: ”tajusin just äsken kuinka stressaantunut ja ärsyyntynyt olen ollut siitä, että kaikki tavarat ei oo vielä löytäneet paikoilleen, taulut tuossa nojanneet seinää vasten ties kuinka kauan ja laatikoita edelleen purkamatta, etten ole pysähtynyt nauttimaan siitä että minulla on ekaa kertaa elämässäni koti, jossa on terassi. Voin ekaa kertaa elämässäni vaan astua ulos omalle terassille juomaan kupin kahvia, tai mennä ulos tekemään töitä ihanassa ympäristössä. En ole jotenkin vaan tajunnut tai ehtinyt arvostaa sitä, kun olen vaan keskittynyt siihen kaikkeen mikä täällä on vielä kesken”.

Mainittakoon vielä, että ko. henkilö asuu lämpimässä ulkomailla, jossa todellakin voi astua ulos terassille ihan noin vaan tekemään töitä ilman paleltumisriskiä…

Armollisemmaksi itselle

Mutta näinhän me usein teemme – minä itse myös mukaan lukien. Helposti keskitymme niihin asioihin, jotka ärsyttävät meitä kodissamme. Asioihin, jotka ovat vielä kesken tai projekteihin, jotka eivät ole vielä edes alkaneet.

Yritän itse opetella armollisemmaksi itseäni kohtaan sisustamisen ja kodin suhteen – lähdinhän aikoinaan opiskelemaan sisustussuunnittelua, jotta oppisin ”sisustamaan oikein” – kunnes olen tajunnut matkan varrella, että se ei ole se juttu.

Usein kun sanon nämä asiat ääneen, ihmiset huokaisevat helpotuksesta: ”ihanaa kun sanot noin”. Joten ajattelin jakaa nämä ajatukset myös sinun kanssasi, siltä varalta että sinuakin helpottaa kuulla se, että ei kodin tarvitse olla niin kuin lehdissä, telkkarissa tai somessa nähdään, ollaakseen hyvä ja ihana.

Ja huomiona vielä: tämähän EI siis tarkoita sitä, etteikö kotona saisi haluta parantaa, laittaa paikkoja ja sisustaa kivasti. 

Haluan tällä ainoastaan sanoa sitä, että sen halun ja innon sisustaa kotia ei pitäisi koskaan ottaa valtaa meistä niin, että se aiheuttaisi meissä paineita tai stressiä. Eikä aiheuttaa sitä, ettemme osaisi nauttia kodistamme, vaikka kaikki ei olisikaan ”täydellisesti” niin kuin haluaisimme.

Mutta ai niin, melkein unohdin tässä tarinoinnin lomassa sen alkuperäisen kysymyksen. Mikä olikaan se nopea ja täysin ilmainen tapa ehostaa kotia?

No ”muuta tarinasi, muuta kotiasi”, tottakai!

Muuta sitä tarinaa, jota kerrot kodistasi ja yhtäkkiä koti näyttääkin jo paljon paremmalta. Ei maksa mitään. 

P.S. Jos haluat oppia, tai kaipaat apua siihen miten luot oman näköisesi kodin, niin ota matalalla kynnyksellä yhteyttä ja varaa aika sisustusneuvontaan! Tai tutustu esim. ”Kotisisustajasta Oman Elämäsi Sisustussuunnittelijaksi”-kurssiimme.